Några träningspass & Galonisar

Jag har känt mig lite krasslig efter att ha blivit attackerad av Sixtens dagisbasilusker men igår kände jag mig redo att ta mig an vikterna igen. Hoppar över intervallerna och satsar på kontakt och teknik i styrkeövningarna.

Gårdagens pass var ett benpass. Jag håller på att göra kroppen redo för en skidvecka i Tandådalen och då satsar jag på lite mer balansmoment i övningarna och mycket utfall.

3-4 set på varje övning
Knäböj med stång 20-40-50-50 kg superset med 20 snabba knäböj utan vikt
Utfall med stång 20kg superset med utfall utan stång
Knäböjshopp superset med frontböj
Upphopp på hög låda superset med benspark i maskin
Marklyft 50kg superset med Borzowhopp på stället
Enbensutfall i smithmaskin
Sittande lårcurl

Efter benpasset körde jag ju SatsBaby och där är det först ca 20 min konditionsträning och sedan en styrkedel men den är inte alls utmanande för mig eftersom jag som instruktör använder den vikten som de nya deltagarna rekommenderas.

Idag tisdag har jag och Baxter varit på Sats Odenplan som vanligt. Rygg och biceps stod på schemat.

3 set på varje övning
Smala latsdrag
Sittande rodd
Latsdrag i cablecross med handtag från de övre trissorna superset med Bamsen (för biceps) i samma position
Cirkel utan vila: Bamsen i cablecross (samma som ovan), Stående rodd med rep nerifrån i cc (cablecross), Hög rodd med samma rep, Bicepscurl med stång nerifrån på motsatt sida i cc.
Bicepscurl med hantlar 12 kg

Det blev ett kortare pass än planerat eftersom Baxter var hungrig. Jag försöker hitta hans nya rutiner nu när han får ersättning istället för bröstmjölk på dagtid. Hemma svepte han 50 ml i ett nafs och somnade om.

Nu ska vi ner på stan och äta lunch med Hans och Agnes och sedan ska jag kolla efter galonkläder, gärna med fleece i till Sixten. Har ni något tips på butik eller märke?

14 kommentarer

Filed under Lofsans träning

14 responses to “Några träningspass & Galonisar

 1. Polarn o. Pyret. Stod och kände på dem igår… Så fina kläder.

 2. Martina

  Din blogg är verkligen inspirerande! Vad är superset när det gäller styrketräning?Kanske bara jag som inte vet men, roligare att läsa när man vet vad det handlar om 🙂

 3. Abeko har jättebra regnkläder till både vuxna och barn.

 4. Evelina

  Vi använder Didrikson, dom är jättebra!

 5. Anna

  Hej gums!
  Jag kör Didriksson-ställ till Linn och har gjort det sedan hon var ca 1 1/2 år…kanonbra och med fleece inuti…och det bästa är ju att det är en hel byxa så inget som åker av:) Jesper kommer oxå få ett sånt ställ…eller ta syrrans gamla då kvaliten är riktigt bra trots många tvättar:) Brukar finnas på välsorterade sportbutiker. Kramisar i massor till Er!

 6. Jenny

  Isbjörns (fd Nanook) skalbyxor tycker jag du ska ta istället! Har man väl börjat med Isbjörns kläder vill man inte ha något annat. Möjligen kan plånboken vara av en annan åsikt ibland, men för en aktiv friluftsfamilj är de oslagbara tycker jag. 🙂

 7. Annelie

  Kan varmt rekommendera Didrikssons fodrade regnkläder, sitter jättebra på barnet och förskollärarna har hylla dom när Olivia haft dom! Om jag inte mins fel så säljer prinsar och prinsessor, det som ligger på drottninggatan Didrikssons

 8. Sixtens mamma

  Jag rekommenderar att du inte köper fodrat utan separat fleeceset och regnkläder. Det blir mycket mer användbart tycker jag. Polarns är jättefina med KappAhls tråkiga är faktiskt jättebra, brukar bli ”bäst i test” har jag sett. Annars har jag även varit nöjd med Stadiums Everest.

 9. Malin

  Didrikson har bra galonisar med fleece i. Mycket nöjd med dem! Säljs ju lite överallt förmodligen, men jag hittar dem alltid på naturkompaniet.

 10. agneta

  Som någon skrev, Isbjörn skalkläder. Vi har haft de, ska ha igen… Har man väl börjat med dessa är man fast. Inga galonisar behövs, torra och sköna barn. Galonisar med fleece är jättesvettigt. Skalkläderna med tex. Polarn o Pyret ullkläder under då det är kallt har vi haft.

 11. Marie

  Vi kör Didriksson, de fanns förra året på båtmässan och då var det mässpris. Kommer spendera ”några” timmar på stället så kan slå en flukt på fredag om du vill? Vi ses ju på lördag så om jag hittat ngt blir det snabb leverans.

 12. Jag har valt bort galon och kör skal istället. De med fleece gör Tess genomsvett och hennes skalställ från Didriksson har hållt henne torr, sen har jag ett vanligt gaonställ i reserv om det pissregnar.

 13. Didrikssons är jätte bra.. Höga byxor som värmer extra vid mage,bröst o rygg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s