Öppna förskolan

Vet ni vad det svåraste med att ha två små kottar hemma på dagarna? Det är inte att amma samtidigt som Sixten vill brottas, det är inte att klä på Sixten samtidigt som Baxter skriker sig blå, det är inte heller att äta själv samtidigt som Sixten matas och Baxter ammas. Nej, det är faktiskt att söva båda två, samtidigt. Baxter sover lite hursomhelst. Han går inte att förutspå överhuvudtaget. Sixten sover däremot alltid vid 11 om vi är hemma. Annars kan han somna i vagnen eller bilen hur lätt som helst men ibland behöver jag vila mitt på dagen och då är utmaningen att tajma så att Sixten sover samtidigt som Baxter. Problemet är att Sixten inte kan somna om Baxter är vaken så först måste Baxter sövas och sedan måste jag hinna söva Sixten innan Baxter vaknar och förhoppningsvis blunda en stund själv. Jag tror att jag har lyckats med detta projekt en eller två gånger sedan Baxter föddes, men idag lyckades jag igen! Fatta lyckan!

Hade satt mobilens alarm i morse och var på gymmet 0730. Ökade lite på några övningar så att jag orkar ca 12 repetitioner per övning. Superset (två övningar på raken utan vila mellan) såklart så att passet blir effektivt och pulsen får sig en skjuts. När jag kom hem hade Sixten röjt så högljutt att Baxter vaknat så det var mindre lyckat… Får se hur det blir med morgonträningen nästa vecka. Kanske går att lösa på något annat sätt så att Baxter inte hamnar i kläm.

Efter vår fantastiska lunchvila gick vi till öppna förskolan på Fridhemsplan för första gången. Sixten trivdes jättebra och lekte själv i flera timmar. Baxter slaggade sig genom eftermiddagen och de andra mammorna undrar om han någonsin varit vaken med tanke på att han alltid sover när vi träffas. Sixten var helt ointresserad av sångstunden men fördelen med den här verksamheten till skillnad från kyrkans öppna förskola är att barnen får leka om de inte har ro att sitta still så jag lät Sixten vara och satte mig för att amma Baxter istället. När en unge ställde sig och kaskadspydde rakt ut på leksakerna tog jag på Sixten ytterkläderna och tackade för oss.

Samtidigt som jag handlade middag hämtade jag ut ett paket; en Philips wakeuplight som vi ska testa via Buzzador. Spännande att se hur vi vaknar imorgon bitti!

För övrigt längtar jag till imorgon för då ska vi till Barnkulan i Nacka och träffa nästan alla Nackamammor och så Alex såklart.

4 kommentarer

Filed under Baxter, 26/10 2010, Lofsan, Sixten, 3/8 2009

4 responses to “Öppna förskolan

 1. Jag var tvungen att tänka till lite extra där på slutet. Jag är ju också en Nackamamma! I hjärtat iaf!

  Vi längtar också till imorgon!

 2. Alfva

  Fy, det är väl dags för cinterkräksjukorna igen!
  Kul med Barnkulan, det måste testas här också nån gång kan jag tänka mig!

 3. skolfux

  Hoppas ni blir nöjda med Wakeuplight. Den var super när Lykka var liten och ammade på nätterna eftersom det är dimmer på den.

  Ser fram emot morgondagen jag med! Kommer verkligen sakna våra träffar när jag börjar jobba snart. Snyft.

 4. Mickis

  Vi ska också till barnkulan imorgon! Så vi kanske ses där! Hoppas ni får trevligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s