Lofsans 9-veckorschallenge: 52 kilo

Första november idag. Höst på riktigt. Härligt tycker jag som snart längtar ihjäl mig efter jul och nyår.
Jul som i att sitta på ett flyg till New York på julaftonsmorgon. Nyår som i att en vecka senare tillbringa ytterligare en vecka på ett lyxhotell i Mexico. Några dagar senare: nästan en vecka i London. Vem längtar inte till allt detta?! Mammaledighet rocks!

Men innan dess har jag ett projekt att ro i land. Ett 9-veckorsprojekt där kroppen ska bli tillräckligt tajt för att kunna få en ny garderob i New York, tillräckligt vältränad för att få svira runt i bikini på playan i Mexico och tillräckligt stark så att jag kan börja jobba så smått i januari.

Jag har funderat fram och tillbaka på hur det här inlägget ska se ut, hur detaljerad jag ska vara gentemot er och hur öppen jag kan vara med träningsdos och mat, och jag har bestämt mig för att idag dela med mig av mitt träningsschema. Kom i håg att det är helt anpassat för mig. Jag tränade tre pass i veckan sista graviditetsmånaden, hade en snabb nästintill smärtfri förlossning där jag inte fick en skråma. En timme senare var jag inte ens öm mellan benen och jag kände mig fräschare i kroppen än vad jag gjort på flera veckor. Det är dessutom viktigt att komma ihåg att jag gjort den här ”resan” tidigare, för bara ett år sedan. Jag vet exakt hur min kropp fungerar och vilka verktyg den behöver för att må bra och kunna fungera. Dessutom är det här mitt jobb; att göra människor vältränade så om det är något jag kan så är det att komma i form.

Jag kommer att starta projektet idag med en 40 min powerwalk. Det är snabbt tempo, med syskonvagn. Svettig ska jag bli, gärna flåsig. Efter två veckor, kanske tidigare, kanske senare, uppgraderas tiden till 60 min och jag adderar två pass SatsBaby till träningen, utöver dagliga dosen powerwalks. Senare adderas styrkepass och powerwalksen varvas med cykling och crosstrainer.

Jag startar alltså med ett konditionspass per dag och en gradvis ökning av träningspass som belastar bäckenbotten upp till fem pass per vecka i slutet av perioden. De första veckorna finns det utrymme för bonuspass om jag känner att kroppen vill det, t.ex. cykling, extra promenader eller lättare styrketräning i gymmet.
Givetvis är det viktigt att jag hela tiden känner noga efter hur kroppen känns och mår.

Mitt mål då?

Jag siktar på att se ut som jag gjorde när jag blev gravid andra gången. Då vägde jag 52 kilo. För mig är vikt ett bra sätt att mäta min form på, under förutsättning att jag alltid väger mig under samma förutsättningar.
Jag vet att jag inte kommer att kunna leverera lika mycket prestationsmässigt när dessa nio veckor gått (t ex att springa milen under 45 min eller att klara en viss vikt i gymmet), som jag gjorde när jag vägde 52 kilo i vintras, men jag väljer ändå att fokusera på träning som det viktigaste verktyget för mig att komma i form. Andra använder dieter men för mig är träning ALLT, då mår jag som bäst! Eftersom jag kommer att helamma under perioden får jag ”gratis” kaloriförbrukning som underlättar att ligga på minus i kalorier in och kalorier ut, för det är det som avgör en viktnedgång i slutändan. Jag äter något lyxigare en gång per vecka men avstår som vanligt från dryck som innehåller kalorier. Jag är inte rädd för kolhydrater, tvärtom. Min kropp mår bra av kolhydrater och stora mängder mat. Då mår jag bra. Men det får jag såklart kompensera med träningsdosen istället och därför kommer jag att träna relativt mycket under dessa nio veckor.

Jag illustrerar min träning i ett exceldokument. På så sätt får jag en tydlig översikt av antalet pass och kvaliteten. Som belöning får jag checka av träningspass varje dag och kan se mig själv närmare målet; 52 kilo på nyårsdagen 2011, om nio veckor.

Annonser

12 kommentarer

Under Lofsans träning

12 svar till “Lofsans 9-veckorschallenge: 52 kilo

 1. Åh vad det ser hærligt ut med ett træningsschema! Jag ær sååå avundsjuk på att du kan træna så hårt. Jag fødde den 8 september men gick sønder så mycket så jag har fortfarande inte lækt, massa stygn kvar. Betyder alltså lugna promenader max 20 min per dag… Och jag ønskar verkligen att jag kunde få gå de dær långa turerna och børja træna snart igen men nope. Underbart før dig att du kan gå och træna – njut av det! Och træna lite før mig med 😉

 2. Josephine

  Åh va härligt att du är så stark och frisk i kroppen direkt efter förlossning!! Så skönt att kunna träna och röra sig när det är det man mår bra av=) Personligen tror jag dock att du kommer att väga 52 kilo betydligt tidigare än om 9 veckor. Med din träningsdos och de minuskalorier som amningen ger kan du ju äta stora mängder mat och ändå tappa snabbt!!

  Spännande och inspirerande att följa dig, jag har fortfarande några kilo kvar från min senaste graviditet och Nelli är nu 3½ månad….

 3. Tove

  Vad skönt att det är fler än mig som måste ha kolhydrater. Jag blir jätte sjuk om jag drar ner på kolhydraterna, går inte alls för mig.
  Klart du klarar din målvikt!!!!!!!!!!!!!

 4. Carro

  Vad kul att läsa om din träning efter födseln. Jag är säker på att du kommer greja det galant. Inte många nyförlösta har din drift, beundransvärt.

 5. Det är fint med en plan! Jag har aldrig haft en plan som innefattar träning, men jag förstår, om det är ditt jobb, så är det också så att det förutsätts att du är och lever hälsosamt i alla fall i en viss utsträckning. Jag har inte haft något problem att gå ner i vikt efter graviditet trots en ehum… rätt slapp livsstil, men jag är ju inte direkt fit.
  Det är nog inte dumt det där, att kryssa av sina pass!

 6. Perita

  Kul att du visade ditt excelschema, det inspirerade mig! Ska nog använda mig av något liknande till mina egna målsättningar!

  Tack för tipset och lycka till med ditt mål! 🙂
  Kram

 7. Tess

  Oj herreguuud!

  Jag som tränar två gånger i månaden…
  Väger ju 73 kg och är 165 cm…
  Du är nu min förebild nr ett!
  Ska genast ta upp min träning. Imorgon eller övermorgon så!
  Om en månad – minus ett kilo, det är mitt mål.

  /T.

 8. Du är disciplinerad, imponerande. Jag som har så jäkla mycket att gå ner är inte alls bra på att röra på mig. Jag är glad för de promenader jag kan gå. (har hälinflammation som jag dragits med i ca 5 månader). Så för mig är det enklare att börja med ren och skär pulverbantning ;). Men det går framåt, – 8 kg på 4 veckor trots ett par dagars matintag. Jag kämpar på. Sen kanske hälarna blir bättre när jag väger mindre… Hoppas så jag kan röra mig ordentligt.

  Post på g – skickar idag! Blev lite försenat p.g.a att jag varit med syrran som fått en fraktur i foten! Men det är på g nu iallafall. =)

  Avundsjuk jag blir – N.Y, Mexico och London..VILL OXÅ! N.Y är en av mina favoritstäder och London är London (har bott där i 1 ½ år)♥. Härligt att ha det att se fram emot och som motivation! Vi sticker till Thailand i februari – en månads semester där, blir ljuvligt. Det är min motivation till att fortsätta kämpa med kilona. 😉

  Ha en härlig dag!
  Kramis Mira

 9. Ja säger som många andra åh herregud, träna redan så där?! De kanske inte är så belastande och farligt som de ser ut eller så har du en kropp som en gud 😀

 10. Louise

  Heja heja det fixar du!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s