Hemresan från New York

Sista dagen i New York gick alldeles för fort! Vi åt frukost nere på Röda Flamman, beställde in massa gott som avslutning på en fantastisk resa. Sixten var i toppform och pratade och skrattade med alla runt omkring. Först kom servitrisen med notan men efter en kort stund hämtade hon tillbaka den. Då visade det sig att sällskapet vid bordet bredvid betalat vår nota som tack för att Sixteen (de alla kallar honom för det) ”highlighted their day”. Så kan det gå om man har en charmig och social unge. 🙂

Sista frukosten i New York

Efter frukost tog vi en taxi till Apple Store för att hämta Alex och J:s iPad som vi köpte till dem. Flyt att den hann komma innan vi åkte hem!

Dagens hemreseSixten

När vi hade checkat ut och lämnat allt bagage hos conciergen tog vi en sväng ner till Times Square för att äta lite lunch innan taxiresan ut till flygplatsen. Vi spontangickin på Planet Hollywood, fy fasen vad häftigt! De har en utställning med massa rekvisita och kläder från olika filmer, ascoolt! Jag kunde knappt koncentrera mig på att äta för att det var så mycket att kolla på.

Sixten och Dr Evil

Redo för hemresa, Sixten ordnar en lite tuttchock åt er

Vi fick åka stor Lincolnbil till flygplatsen

Hemresan var helt olik ditresan. Först satt H och jag på olika rader och det gick inte ändra på varken telefon, vid incheckningen eller innan boarding eftersom det tydligen satt ett sällskap på min rad framme vid väggen där Sixtens korg ska sitta. När vi väl klivit på visar det sig att sällskapet på raden bakom oss blivit splittrat genom att H plötsligt sitter med dem, och en i deras sällskap sitter bredvid mig så det var såklart inga problem att byta. SAS-flygvärdinnorna var helt underbara mot oss, allt gick supersmidigt och Sixten sov så fint i sin korg flera timmar.

Sixten i sin korg på väggen


Planet lyfte 17.20 och landade 01.00 amerikansk tid, 07.00 svensk tid så vi alla kände oss lite mosiga i skallen när vi äntligen kom hem till lägenheten.

Sixten är trött, på Arlanda express

4 kommentarer

Under Lofsan, Lofsan & Sixten i New York

4 svar till “Hemresan från New York

 1. Läste upp för J att ni hade fått notan betalad av bordet bredvid och fick då kommentaren ”Shit! Kan du fatta vad pengar vi skulle tjäna på Malte!” Man kanske skulle åka till NY!

 2. Alfva

  Det är skillnad på flygbolag och flygbolag tydligen…. Tur att ni åkte med ett bättre alternativ hem!

 3. Madde

  Hej Lofsan! Har precit blivit rekomenderad din blogg angående att du precis varit i New York med din lille son. Vi ska åka med vår 6 månaders bebis om en vecka. Jag ser att ni åkte taxi med honom, fick ni tag i bilstol eller hade ni det med? Eller ni åkte med honom utan bilstol. Har du kanske några andra viktiga tips som man kan ha nytta av. Tänker på det med mat och blöjor, e det lätt att få tag på?
  Tack för en bra blogg!
  // Made

  • Lofsan

   Tack!

   Vad härligt för er att få åka till New York, jag längtar redan tillbaka!

   Ang taxi: åker man med gula cabs bryr de sig inte och ungen får sitta i knät. Men om man åker en svart car så är chaufförerna mycket hårdare med att barnet ska sitta fastspänt. Vi fällde ner mittdynan så han kom upp lite och höll extra
   med våra armar. Enligt lagen ska barnet sitta fastspänt men ingen taxi har barnstol.

   Vi bodde mitt på 5th avenue nära Times square och det fanns inga matbutiker i närheten men vi hittade en pharmacy som hette Duane Reed tror jag. De säljer barnmat och ersättning, välling finns tydligen inte i USA. Toysrus har också barnmat och blöjor. Vi tog med oss sånt för de första tre dagarna och köpte sen.

   Kom ihåg att besöka Gap och framförallt Macys!!

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s